Efterskoleliv

Din hverdag på NE

Livet på skolen

Du får en hverdag med undervisning og aktiviteter fra morgen til aften, men også fritid og samvær med dine efterskolevenner.

Du kan være sammen med vennerne i idrætshallen, musiklokalet, fitnesslokalet, på skolens udearealer, fx multibanen, det hyggelige gårdmiljø m.v., og i en lang række andre tilbud, som er med til at styrke fællesskabet. Der er altid sociale tilbud, som du kan benytte dig af, ikke mindst i weekenderne, men der er også mulighed for at synke ned i sofaen og tage lidt alenetid.

Undervisning

Boglig undervisning og fordybelse ligger altid først på dagen. Valgfag ligger sidst på dagen. I løbet af skoleåret er der perioder, hvor den almindelige undervisning afløses af projektorienteret undervisning, temadage og arrangementer ud af huset.

Læs mere om skoletilbudet og om valgfagene.

Rejser

På Nordsjællands Efterskole tilbyder vi forskellige skolerejser i løbet af skoleåret.

Danmarksrejsen

Vi starter skoleåret med Danmarksrejsen, som er en teambuilding tur i begyndelsen af året hvis mål er at give alle elever en god skolestart – her får du et solidt fundament for det kommende efterskoleophold og for fællesskabet. Vi har det sjovt med – primært – udendørsaktiviteter, fx stjerneløb, minigolf, rappelling eller lignende.

Skitur

Hele skolen tager på skitur i januar eller februar. 

Studietur

Destinationerne kan ændre sig fra år til år. I skoleåret 2024/25 bliver eleverne opdelt i tre grupper til følgende destinationer:

  • Kompasset (spor i 10. klasse): ISRAEL – Sikkerhed kommer selvfølgelig i første række. Hvis Israel ikke er sikkert i 2025, tager vi til Montenegro, som også rummer enormt spændende destinationer og er fantastisk rigt land på natur og kultur. Hvis det er sikkert, er Israel landet, som rummer noget, ingen andre lande har, når det kommer til den kristne historie, kultur, religiøst liv samtidig med alsidig og spændende natur. Vi har førhen rejst til Israel med rigt udbytte.
  • Globus (spor i 10. klasse): MONTENEGRO – En uopdaget perle på Balkan med strande, bjerge og en af de dybeste kløfter i verden. Montenegro har en spændende historie og kultur, der går hånd i hånd med Globus. Et land med masser af muligheder. Desuden har NE gode kontakter i landet, som højner mulighederne for lokale kontakter og oplevelser.
  • 9. klasse: BUDAPEST – Kendt som en af de smukkeste og grønneste hovedstæder i Europa. Delt af floden Donau,  folder der sig en rig kultur og historie ud på begge sider af floden gennem byen. En spændende og smuk by der er rig på kultur, byliv, historie med mulighed for mange varierede aktiviteter.

Læs mere om Kompasset og Globus

Roommate og familiegruppe

Roommate

Du kommer til at bo på værelse med en, to eller tre andre elever. At bo sammen med andre er sjovt, giver et tæt fællesskab og nære venskaber. Og det kræver, at du har en fleksibel indstilling til andre mennesker, hvilket også er med til at udvikle dig som menneske.

Familiegruppe

Du bliver en del af en elevgruppe på 8-10 elever – en såkaldt familiegruppe. Du bliver tilknyttet en familielærer, som er din og dine forældres kontaktlærer. Familielæreren er til stede på skolen, så du hurtigt kan føle dig godt tilpas.

Familiegruppen mødes en gang om ugen til en familietime, hvor I snakker, hygger og har aktiviteter sammen.

Praktisk arbejde

Har du aldrig prøvet at gøre rent, så skal du nok få lært det hos os. For det er en del af dagligdagen på en efterskole at gøre rent efter sig selv. Det er et fælles ansvar. Vi tror på, at man trives bedre, når der er rent og pænt.

Sammen med dine roommates er du ansvarlig for oprydning og rengøring på værelset, toiletter og badeværelser. I familiegruppen har I desuden ansvar for rengøringen på et fællesområde på skolen.

Du kan også opleve at få praktisk arbejde i dit skema. Det indebærer alt fra at pynte op, dække bord, gøre rent, luge ukrudt, hjælpe pedellen m.v.

Weekend

Som hovedregel kan du altid tage hjem i weekenden – eller i dele af den. Oftest er det cirka halvdelen eller flere af skolens elever, der bliver på skolen og deltager i tilbud og aktiviteter i weekenden.

Aktiviteterne bliver arrangeret af skolens lærere, men du har også mulighed for at byde ind med forslag til ting, I kan lave sammen. Nogle aktiviteter er obligatoriske, så alle kan få blandet sig i fællesskabet, og der bliver taget hensyn til, at der i weekenderne skal være aktiviteter for alle.

I løbet af skoleåret vil der være få hele eller delvise weekender, hvor du skal være til stede på skolen.

Kost

I vores køkken tilstræber vi, at følge de officielle kostråd. I løbet af en uge har vi en vegetar- og en fiskedag.

Særkost:
Vi tilbyder særkost til dem der har fødevareallergi eller er vegetar. Vi tilbyder ikke vegansk kost.

Smiley:
Se vores seneste kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen her.