Valgfag

Valgfag på Nordsjællands Efterskole

Mere end 20 forskellige valgfag har vi typisk over et helt år. Det giver dig mulighed for at prøve en masse forskellige sportslige, kreative, musiske eller andre discipliner og derved designe dit eget år.

Ud over din linje, som er et gennemgående fag hele året, vælges der nye valgfag 4 gange om året. På den måde kan du på et enkelt år på NE nå at prøve en masse spændende og udfordrende valgfag, og derigennem få en varieret og interessant dagligdag.

Hvad siger du fx til at have Mountainbike og E-sport mandag eftermiddag, Nak og Æd og Fodbold tirsdag eftermiddag, og I Form og Musik torsdag eftermiddag?

I oversigten herunder kan du få en idé om hvilke valgfag vi fx udbyder. Der vil være lidt udskiftning fra år til år, men disse er fagene vi har udbudt de seneste år.

Fysiske valgfag

I alle vores valgfagsmoduler er hallen optaget til de fysiske valgfag – i sommerhalvåret bruger vi også vores udendørs faciliteter.

To gange om ugen (1½ timer pr. gang) har du mulighed for at spille fodbold med fodboldakademiet. Vi træner ude i sommerhalvåret og et mix i vinterhalvåret. Den ene gang om ugen tilbyder vi pigefodbold til de interesserede piger. Vi tilmelder os til stævner og har kampe på skolen med bl.a. tidligere elever.

Herudover bliver der tilbudt mange andre fysiske valgfag: Håndbold, Spikeball, Basketball, Badminton, Volleyball, Dans, I Form for piger, Fitness.

Outdoor

Nak og æd, Mountain Bike, Fuglefest.

Ridning udbydes også mod en merbetaling på 600 kr./mdr. Dette valgfag finder sted på en rideskole tæt på skolen.

Musiske valgfag

Kor, Band, Musikproduktion, Lovsangsband, Lær et nyt instrument.

Vores musiklærere udbyder også soloundervisning i sang, klaver, guitar, bas og begynder trommer. Dette er mod en merbetaling.

Kreative valgfag

Tegn, mal og hyg, Strikkecafe, DIY, Hyg og Byg, Bagning.

Andre valgfag

Hyggegaming, E-sport, Brætspilscafé, GirlTalk, Weekend Warriors, Elsk-NE, Turist-spansk.

Cambridge Engelsk tilbydes af en certificeret Cambridge lærer og kan afsluttes med en eksamen ved Studieskolen mod betaling af halvdelen af eksamen.